Ruunder Basalt viert 20-jarig jubileum

Ruunder Basalt zingt ook mee.
Foto: Eigen foto

Ruinen – Het Ruiner mannenkoor Ruunder Basalt viert zondag 25 november zijn 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan geeft dit koor samen met het Popkoor 2000, eveneens uit Ruinen, een jubileumconcert. Dit concert, met de titel ‘Ruunder Basalt and Friends’ wordt gehouden in de concertzaal van Café Brinkzicht (Hees) te Ruinen.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Het aanwezige publiek wordt tevens getrakteerd op een kopje koffie of thee met een plak koek.

In 1998 is in Ruinen het mannenkoor Ruunder Basalt opgericht door een aantal mannen die het leuk vonden om één avond per week met elkaar te zingen. Het begon zonder muzikale begeleiding en zonder dirigent. Toen die er later werden toegevoegd, begon het koor echt vorm te krijgen. Het repertoire veranderde langzaam van de bekende zeemansliederen tot algemeen, populair genre. Ook nummers van artiesten als U2, Eric Clapton, Avici en Dotan in twee- drie of vierstemmige uitvoering, worden niet meer ontzien.

Dick van der Ouw

Tegenwoordig bestaat Ruunder Basalt uit 26 zangers en vier muzikanten onder de artistieke leiding van dirigent Dick van der Ouw. Ruunder Basalt geniet vooral in de omgeving van Zuidwest Drenthe inmiddels een behoorlijke bekendheid en overal waar het koor optreedt, wordt het met enthousiasme ontvangen. De optredens van Ruunder Basalt zijn erg divers. Men heeft voor elke gelegenheid een passend repertoire. Bij elk optreden straalt Ruunder Basalt veel plezier, ontspanning en enthousiasme uit. En door het gevarieerde repertoire, maar zeker ook door de interactie met het publiek, is elk optreden een feest. Meer informatie over Ruunder Basalt is te vinden op de website www.ruunder-basalt.nl of op onze Facebook-pagina www.facebook.com/RuunderBasalt.

 

Reacties