Erve de Hoogenkamp vol kunst en poëzie

Foto: Delibre

IJhorst – In IJhorst is komend weekend het landelijk Atelierweekend met poëtische voordrachten, muziek, grand prix paardrijddemonstratie  en vele kunstenaars. Zaterdag 17 en zondag 18 november is het landelijk atelierweekend op Erve de Hoogenkamp in IJhorst. Meer dan 400 deelnemers verdeeld over het hele land nemen deel aan deze landelijke route. In IJhorst exposeren meerdere kunstenaars hun kunstwerken. The art of… keramiek, schilderijen, sieraden, boeken, fotografie, paardrijden en poëzie.

Meliinda Koopman uit Leidschendam is boekbindster van beroep.  Zij gebruikt deze professie om bijzondere dozen, boeken, cassettes, vilten mappen en foedralen op maat te maken.

Janet Klok uit Assen exposeert met haar unieke sieraden.  Sieradenlijn “dare to be unique” is een combinatie van verschillende materialen zoals goud, zilver, titanium eventueel met edelstenen.

Rotterdam wordt in IJhorst kunstzinnig vertegenwoordigd door Marion van der Schelde. Grote tuinbeelden, zeer speels, waarin verschillende materialen zijn verwerkt. Fascinerende, fantasierijke (beschilderde) beelden en installaties voor aan de wand of op de vloer van materialen als hout, steen, glas en metaal, een enkele maal ook uitgewerkt met licht.

Fotografe Colinda Sieltjes uit Dedemsvaart exposeert haar beeldwerk aan de muren.

In het werk van Brenda staat de vrouw in haar vrije vormen en volle lijnen in beweging centraal. Brenda Hardijk uit Sappemeer van art studio Bambeelden laat haar vrouwen zien.

Sieraden met paardenhaar zijn een prachtige herinnering aan je favoriete dier. Een kostbaar bezit. Paard & Ring sieraden met meer mogelijkheden zijn dit weekend ook te vinden op Erve van Hoogenkamp.

Sonja P de Vries is een gedreven amateurfotograaf met een voorliefde voor de natuur van het WAD en het Reestdal. Omdat Erve de Hoogenkamp zich in het Reestdal bevindt, heeft Sonja gekozen om hier haar bijna nihilistische foto’s van het WAD te laten zien.

De keramische torens van Rita Visman zijn buiten en binnen te bewonderen. De torens zijn geïnspireerd door het werk van de architect Hundertwasser. Rita’s grote paardenpassie is ook in keramiek gevangen.

Voordracht

Literair & Beeldend kunstenares Delia Bremer uit Hoogeveen exposeert haar ‘in Holland staat een Huis’ schilderijen. Uniek zijn haar poëtische teksten op zakdoeken, kussenslopen, tassen, schorten en meer.  Zaterdagmiddag om 14.00 uur een unieke voordracht van de dichteres samen met singer-songwriter Marius Klein uit Echten.

Voordracht van gedichten op zaterdag 14.00 uur door Delia Bremer. The art of riding door paardrijdster Anouk Noordman op zondagmiddag om 14.00 uur. Anouk geeft een demonstratie op Grand Prix niveau met een van haar paarden.

Laat u vastleggen door the art of photografity. Een mini foto-shoot op zondagmiddag door Colinda Sieltjes. Het atelier is gevestigd op Erve de Hoogenkamp, Respersweg 2 in IJhorst. Entree, hapje en drankje zijn gratis en iedereen is van harte welkom.

Reacties