Gezocht: kandidaten voor Talentprijs Cultuur

Willemien Dijkstra won vorige keer.
Foto: K&C Drenthe

Assen – Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur. K&C reikt de prijs uit aan talenten die dit jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd en de potentie hebben zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar een nationaal podium. Dat kan een individu zijn, maar ook een groep. Niet alleen inwoners van Drenthe, maar ook voormalige inwoners komen voor de prijs in aanmerking. Het voordragen van kandidaten kan door een mail te sturen naar [email protected].

Alle kandidaten die worden voorgedragen door inwoners van Drenthe en organisaties, worden voorgelegd aan een Drentse jury. Deze jury nomineert drie kandidaten voor de prijs. Deze genomineerden worden voorgelegd aan een landelijke jury die de uiteindelijke winnaar aanwijst.

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt april volgend jaar uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst als ook de Drentse Anjerprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wordt uitgereikt. De Drentse Talentprijs Cultuur bestaat uit een bedrag van 2.500 euro en een sculptuur van Els Mondt.

Meer informatie is te vinden op http://www.kunstencultuur.nl

Vorig jaar werd de Drentse Talentprijs Cultuur gewonnen door musicaltalent Willemien Dijkstra. Eerdere winnaars waren dj Cody Hidding, trombonist Arjen Linker, schrijfster Jante Wortel en illustrator Marloes de Vries.

Reacties