Jubileumconcert Collegium Vocale Drenthe in Hoogeveen

Roelof Bosma, dirigent.
Foto: Karin Rozeboom

Hoogeveen – Collegium Vocale Drenthe voert zaterdag 10 november voor de tiende keer een Bachcantate-concert uit. Collegium Vocale Drenthe staat onder leiding van dirigent Roelof Bosma uit Hoogeveen. Het jubileumconcert is op zaterdag 10 november in de Hoofdstraatkerk, Hoofdstraat 95 in Hoogeveen, aanvang 20.00 uur

Het projectkoor voert het eerste deel van het Weihnachtsoratorium van J.S.Bach, cantate nr. 10 Meine Seel erhebt den Herren en enkele motetten uit. De solisten tijdens dit concert zijn sopraan Elizabeth Kooy, countertenor David Cohen, tenor Aart Mateboer, bas/bariton Jan Kruisselbrink. Joke Venhuizen bespeelt het orgel en de begeleiding van het koor en solisten verzorgt het Ensemble Conservatoire o.l.v. Rob Engels.

Tiende keer

Het Collegium Vocale Drenthe heeft een traditie opgebouwd van een jaarlijks Bachcantateconcert in november. Het koor is uitgegroeid van 35 naar 60 zangers en zangeressen uit de provincie Drenthe en ook uit Groningen.

Collegium Vocale Drenthe heeft succesvolle concerten gegeven. Alle keren was de belangstelling groot. En vanuit het publiek komt veel waardering voor de muziek van Bach en de wijze waarop het Collegium Vocale Drenthe deze muziek brengt.

De toegangsprijs is in de voorverkoop € 17,50 (zie www.collegiumvocaledrenthe.nl of aan de kassa bij de Albert Heijn-Offerein winkels en bij de leden. Op de concertavond kost een toegangskaart € 20.

Vervoer

Vanwege dit jubileum heeft een van de sponsors, Broekhuis Volvo uit Hoogeveen drie auto’s ter beschikking gesteld om ouderen en mensen, die slecht ter been, zijn gratis naar het concert te vervoeren. Zij die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen vóór woensdag 7 november mailen met [email protected] of bellen naar koormeester Albert Siebring 06-28087704.

Reacties