Galaconcert Apollo met operazangeres Karin Hertsenberg

De Wijk – Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van Koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk verzorgt het harmonieorkest op zondagmiddag 18 november een galaconcert met medewerking van Karin Hertsenberg.
Het harmonieorkest, dat de afgelopen jaren vele lichte populaire concerten heeft gegeven, toont haal veelzijdigheid door nu een concert te geven dat zich kenmerkt door een licht klassiek karakter. Karin Hertsenberg is een Oldenzaalse sopraan die onder andere bekend is van het winnen van het TROS-televisieprogramma Una Voce Particolore van Ernst Daniël Smid. Daarnaast haalde ze een eervolle prijs bij het Euregio Vocalisten Concours in Terborg en is ze een veel gevraagde soliste voor diverse rollen in opera’s, operettes en musicals. Ook treedt Karin op met diverse nationale en internationale orkesten en koren.

Goede match

Het harmonieorkest en Karin brengen gezamenlijk diverse werken als ‘I shall love but thee’, ‘Down by the Sally Gardens’ en ‘You raise me up’ ten gehore. Tijdens een kerstconcert in 2010 traden Apollo en Karin al eens eerder met elkaar op. Tijdens dat concert is destijds al gebleken dat het orkest en Karin een goede match zijn. Naast de gezamenlijke werken zal het harmonieorkest ook enkele werken afzonderlijk ten gehore brengen zoals ‘La Mula’, ‘Vidda’, ‘Viktors tale’, ‘Hymn tot he Fallen’ en ‘May it be’. Bij enkele stukken soleren leden van Apollo. Het concert vindt plaats op zondag 18 november 14.30 uur in schouwburg Ogterop in Meppel. Kaarten zijn inclusief pauzedrankje €15.00 en te bestellen via Ogterop. Donateurs en leden van de vriendenkring van Apollo hebben €2.50 reductie door kaarten te bestellen bij het bestuur of [email protected]

Reacties