Een kuuroord vol stress in Ruinerwold

Foto: UDI

Ruinerwold – Rederijkerskamer UDI is een begrip in Ruinerwold. Traditiegetrouw brengt de vereniging de eerste twee zaterdagen van november de najaarsvoorstelling ten tonele. Voor het eerst wordt van deze traditie afgeweken. Alle toneelliefhebbers zijn op vrijdag 2 en zaterdag 10 november om 20.00 uur van harte welkom bij café Centraal. De middagvoorstelling wordt gehouden op 10 november om 14.00 uur.  UDI speelt de klucht ‘Een kuuroord vol met stress’.

Het toneelstuk in drie bedrijven is geschreven door Nico Torrenga. De regie is in handen van Niesje Oetsen-Kleis en Jan van Elp is souffleur. Joris – gespeeld door voorzitter Menno de Leeuw – runt een kuuroord. Hij heeft het erg druk en het valt voor hem niet mee om alles rond te krijgen. Als een tv-programma een promotiefilmpje komt maken en er gasten arriveren die veel aandacht vragen, wordt het de eigenaar van het kuuroord te veel en vraagt hij zijn tweelingbroer hem te helpen. Als er dan ook nog een bedrieger onder de gasten verblijft is de chaos niet meer te overzien.

Voorverkoop

Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kapsalon van den Berg en café Centraal. Leden betalen €5,00 en niet-leden €7,50. De voorverkoop geldt niet voor de middagvoorstelling. Deze kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar. Er zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de welbekende verloting. Muziek en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers.

Reacties