Nacht van de Vleermuis in het Reestdal

Foto: Hans Colpa

Oud-Avereest РStichting Het Drentse Landschap houdt op vrijdag 24 augustus een vleermuisexcursie in de omgeving van Avereest/Balkbrug. Onder leiding van een deskundige gids kan in deze Nacht van de Vleermuis op verschillende locaties kennisgemaakt worden met een aantal soorten vleermuizen.  De excursie start om 20.00 uur bij de parkeerplaats bij de Reestkerk: Oud Avereest 5.

Aan het begin van de avond beginnen in de prachtige omgeving van het sfeervolle kerkje in Avereest de vleermuizen uit te vliegen. Onder leiding van vleermuisdeskundige Jan Mager leert de aanwezigen laatvliegers, dwergjes en rosse vleermuizen herkennen aan hun uiterlijk en hun geluiden. Jan neemt ze mee over het bruggetje van Bartje (Kerkvonder) naar het spookmeer waar de watervleermuis zich ongetwijfeld zal laten zien en horen.

Insecticiden

Vleermuizen zijn insecteneters, maar door het gebruik van insecticiden neemt deze voedselbron voor hen schrikbarend snel af. Tijdens de excursie wordt men ook hierover bijgepraat, net als over leefgewoonten en leefomgeving van de vleermuis. Deze activiteit is ook heel geschikt voor kinderen.

De excursie gaat niet door bij slecht weer, omdat er dan geen insecten rondvliegen. De vleermuizen houden zich dan schuil. Bij twijfel hierover kan gebeld worden met Jan Mager via 06-12 69 58 11.

De excursie is gratis en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Honden mogen helaas niet mee, ook niet als ze aangelijnd zijn.

Reacties