Inloopmiddag Zoem, zoem, zegt de honingbij

Vorig jaar was de bijenstal nog in aanbouw.
Foto: Olga de Lange

De Stapel – In samenwerking met Imkervereniging De Wijk houdt Stichting Het Drentse Landschap op woensdagmiddag 15 augustus tussen 14.00 en 16.30 uur een leuke en leerzame kindermiddag over de honingbij. Locatie is informatiecentrum ’t Ende aan de Stapelerweg 20 in De Stapel.
Wie wil weten hoe bijen leven en hoe ze honing maken, waarom bijen heel belangrijk zijn voor alles wat groeit en bloeit en hoe mensen daarbij kunnen helpen, dan is deze activiteit aan te bevelen. In ’t Ende kan je alles over bijen te weten komen en deze ijverige insecten van dichtbij in hun huis, de bijenkast, zien werken. Belangstellenden mogen in een echt imkerpak en met handschoenen aan een raam vol bijen uit een kast halen en kijken of er jonge bijen in zitten.

Waskaarsen

Er is op 15 augustus nog veel meer te doen, zoals waskaarsen maken en honing slingeren. Natuurlijk kan er honing geproefd worden en kan een potje worden gevuld om mee naar huis te nemen. Bijen vliegen overigens samen wel 40.000 kilometer om een potje honing vol te krijgen. De imkers van Imkervereniging De Wijk zijn er deze inloopmiddag ook. Zij vertellen graag over bijen.
Neem voor de zekerheid een lange broek mee als je in de bijenstal wilt kijken. Voor ouders en opa’s en oma’s is er ook een bijenpak. Jong en oud dus welkom in ’t Ende deze middag. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Reacties