Boerderijen en ooievaars in het Reestdal

Ooievaars i het Reestdal.
Foto: John Dekker

De Stapel – Stichting Het Drentse Landschap houdt zondag 22 juli van 14.00 tot 16.30 uur een prachtige fietstocht rond de ooievaars en boerdijen in het Reestdal. Deelname is gratis en aanmelden noodzakelijk in verband met een maximum aantal deelnemers.

In het Reestdal zijn in de zomer altijd ooievaars te bewonderen. Ze stappen parmantig door het hoge gras of schroeven bijna zonder vleugelslag omhoog. Hierbij maken ze gebruik van opwaartse luchtstromen. De vogels vertrekken in augustus uit het Reestdal. Via de Straat van Gibraltar vliegen ze naar de winterkwartieren in West-Afrika. De trek brengt veel gevaren met zich mee. In Afrika wordt de ooievaar namelijk bejaagd en hun voedsel wordt vergiftigd door bestrijdingsmiddelen.

Deze fietsexcursie van ca. 20 km gaat langs de mooiste plekjes langs de Reest. Onderweg vertellen deskundige gidsen ook over de bijzondere boerderijen die hier staan.

Aanmelden kan via https://www.drentslandschap.nl/event/ooievaars-en-boerderijen Bij aanmelding ontvangt u de exacte startlocatie (omgeving De Wijk).

Reacties