‘Ondertussen’ als expositie bij Wildschutserve

Foto: Janny Smit

De Stapel – Beeldenatelier Wildschutserve toont vanaf zaterdag 16 juni werk van 10 kunstenaars van het Beeldend Collectief Drenthe (BCD). Dit kunstenaarscollectief bestond in 2017 tien jaar. Die gelegenheid werd aangegrepen om een gezamenlijk project te starten: tien leden van het collectief hebben zich de afgelopen maanden laten inspireren door het thema ‘ONDERTUSSEN’.

Het resultaat is een gevarieerde expositie met tekeningen, schilderijen in olieverf, aquarel, acryl en mixed media, textielkunst, installaties en beelden in brons, keramiek, kunststof en andere materialen.
De expositie ‘Ondertussen’ is tot en met zondag 8 juli te zien in Beeldenatelier Wildschutserve, Stapelerweg 29, 7957 NA De Stapel (bij de Wijk).  Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op www.wildschutserve.nl of www.beeldendcollectiefdrenthe.nl

Realiteiten

Het alledaagse begrip ondertussen kent tal van betekenissen. De kunstenaars van het Beeldend Collectief hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Ondertussen is een moment in de tijd; het impliceert het bestaan van verschillende realiteiten, het leven in verschillende snelheden. Ondertussen is ook niettemin, anders dan gedacht; misleidend soms. Denk aan dubbele agenda’s…

Uiteenlopend werk

Het thema inspireerde de leden van de BCD tot het maken van zeer uiteenlopend werk. Soms klein en verfijnd, soms groot en nadrukkelijk aanwezig; traditioneel of maatschappijkritisch…. Ondertussen biedt een grote variatie aan werkstukken van deze groep Drentse kunstenaars. Bij het bezoeken van de expositie kunt u zich als toeschouwer onder en tussen de kunstwerken begeven en u laten verrassen door de veelzijdige interpretatie van een zo gewoon begrip:  een moment stilstaan, kijken en ervaren, terwijl het hectische alledaagse leven ondertussen doorgaat.

Op zondagmiddag 8 juli wordt deze groepsexpositie omstreeks 15.30 uur feestelijk afgerond met een finissage, waarbij de kunstenaars aanwezig zijn om met de gasten in gesprek te gaan en een glas te heffen.

Reacties