Expositie Theun Krikke in Bibliotheek Zuidwolde

Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Van woensdag 30 juni tot dinsdag 31 juli exposeert Theun Krikke uit Pesse in de Bibliotheek Zuidwolde. De expositie is te bekijken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.

Theun tekent en schildert al van jongs af aan. Door werkzaamheden als decorateur en later als grafisch vormgever kwam hij echter jarenlang niet aan schilderen toe. Sinds een aantal jaren is hij actief met schilderen bezig.

Naast het schilderen heeft Theun fotografie als hobby. Hij gebruikt zijn foto’s voor het maken van schilderingen. Het schilderen van mensen boeit hem het meest. Theun schildert voornamelijk met acryl- en olieverf op doek en paneel.

Theun is autodidact, maar hij heeft zijn licht wel opgestoken bij collega-schilders. In verschillende cursussen heeft hij diverse technieken uitgeprobeerd, die in zijn werken te zien zijn.

Theun haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven: mensen, op straat of in de natuur. Vooral licht boeit hem. En het is voor hem iedere keer weer een uitdaging om het licht te pakken te krijgen op het doek.

In opdracht schildert Theun portretten van mensen en (huis)dieren. Daarnaast geeft hij workshops Schilderen figuratief. Voor meer informatie kijk op www.thekart.nl.

Reacties