Openluchtspel Ruinen speelt ‘Dahlia’s en winterwortels’

Foto: SOR

Ruinen – ‘Dahlia’s en winterwortels’, dat is het toneelspel dat de Stichting Openluchtspel Ruinen (SOR) dit jaar op de bühne brengt. Het stuk is geschreven door Jannes Bennen en bewerkt door Mark Robijn, die na een onderbreking van één jaar opnieuw de regie voert bij de SOR.

Het openluchtspel ent vele hilarische momenten. “Deze zomer bestaat het dorp 1000 jaar en dat is reden voor feest! Iedere buurt wordt gevraagd om de straat te versieren en daar valt ook nog eens een mooie prijs mee te verdienen: een reis naar Euro Disney in Parijs. Hilbert Daling heeft een aantal enthousiaste buurtbewoners opgetrommeld, die hun buurt moet gaan versieren. Koos, de broer van Hilbert die in een andere buurt woont, is ook druk bezig om die eerste prijs binnen te slepen. Volgens Hilbert gaat het er daar niet eerlijk aan toe. Als dan de boel ook nog eens wordt gesaboteerd in de schuur van Hilbert, wordt de situatie bijna onhoudbaar.

Als uiteindelijk, na heel wat hilarische momenten, duidelijk wordt hoe de zaken werkelijk liggen, vertrekken er toch nog een paar personen naar Parijs. Maar wie? En waarom?………”

Première

Ook dit seizoen speelt de SOR het stuk zeven keer in twee weken tijd. De première staat gepland voor zaterdag 14 juli 2018. De overige voorstellingen zijn op: dinsdag 17 juli 2018, donderdag 19 juli 2018, zaterdag 21 juli 2018, dinsdag 24 juli 2018, donderdag 26 juli 2018 en zaterdag 28 juli 2018. Als gebruikelijk worden alle voorstellingen gespeeld in het openluchttheater “De Baete” aan de Wolvenweg in Ruinen en de aanvang is telkens om 20.30 uur. Na elke voorstelling is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten met spelers en medewerkers van de SOR, of met elkaar, tijdens de Miet en Griet.

Kaartverkoop

Vanaf 1 juni gaat de kaartverkoop van start. In de voorverkoop  kunnen kaarten worden verkregen via de website van de SOR: de bestelde kaartjes kunnen meteen via de website worden afgerekend. Kijk voor de werkwijze op https://www.openluchtspelruinen.nl/kaartjes.html. Of bij het verkooppunt Galerie Atelier Femke Anne, Brink 5 te Ruinen. Op de avond van de voorstelling kunnen, mits beschikbaar, kaarten aan de kassa van het theater worden gekocht. De kosten bedragen dan € 10,- incl. een kop koffie of thee.

Reacties