Scheperwandeltocht vanuit Ruinen is op 11 juni

Schapen op de heide.
Foto: Het Drents Landschap

Ruinen – Vanuit Ruinen wordt op 11 juni, na twee jaar coronapauze de tiende Ruiner Scheperwandeltocht gehouden. De tocht kent dit jaar vernieuwde routes in de omgeving van Ruinen.

Het is een zeer afwisselende tocht over heide, door bos en over velden. Wandelaars kunnen genieten van de prachtige natuur in en rondom de Heerlijkheid Ruinen. Verder kunnen de deelnemers de de scheper (schaapherder) ontmoeten, uiteraard  met de kudde. Er kan worden gekozen uit vier afstanden: 25 kilometer met start tussen 8.00 en 10.00 uur, 15 kilometer met start tussen 8.00 en 12.00 uur, 10 kilometer met start tussen 8.00 en 13.00 uur en 5 kilometer met start tussen 8.00 en 13.00 uur.

De start- en finishlocatie is ook dit jaar weer Hotel Kuik aan de Brink. Bij aanvang van de tocht staat hier de koffie klaar en na afloop kunnen hier de beentjes tot rust komen onder het genot van een heerlijke versnapering.

Tijdens de wandeling zijn er diverse rustgelegenheden. De route is voorzien van pijlen maar er wordt ook een routebeschrijving verstrekt.

Reacties

Cookieinstellingen