Keramiekmarkt Dwingeloo staat in de startblokken

Keramiek van Marian Makaske.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – Bij de invalswegen rond Dwingeloo zijn de borden weer geplaatst die de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo, dit jaar op donderdag 26 mei, aankondigen. Het bestuur en de werkgroep zijn al maanden bezig met de voorbereiding van de 28ste editie.

„Alles verloopt voorspoedig”, weet werkgroeplid Ans Klok. „Natuurlijk kom je altijd weer onverwachte zaken tegen, maar met alle schouders eronder lukt het ons wel weer de boel op de rit te krijgen. Schouders ook van onze vrijwilligers, want kampen andere organisaties met een tekort aan vrijwilligers, wij zijn ontzettend blij dat veel Dwingelers de Keramiekmarkt een warm hart toe dragen en zich willen inzetten om op deze manier Dwingeloo op de kaart te zetten.”

Piekfijn in orde

Ook nadat twee keer de stekker eruit moest vanwege corona, zijn de vrijwilligers toch weer bereid de werkvloer vóór negen uur ’s morgens piekfijn in orde te krijgen. Klok: „Wij praten dan over een groep van meer dan dertig personen. Dat wij als organisatie hen daar enorm dankbaar voor zijn laat zich raden.”

Voor de markt hebben zo’n negentig keramisten uit binnen- en buitenland toegezegd naar Dwingeloo te komen. Verder worden demonstraties gegeven en is er de hele dag live-muziek. Ondanks het enorme aantal bezoekers dat wordt verwacht, ieder jaar zo rond de vijfduizend, kent Dwingeloo voldoende parkeerruimte. Onder meer aan de Brug-es en de Weverslaan zijn langparkeerterreinen.

Info: www.keramiekmarktdwingeloo.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen