Stress release wandelingen in Echten’s Paradijs

Mind-walk op de heide.
Foto: Nienke Veurink

Echten – Nieuw in De Wolden zijn de stress releasewandelingen in het Echten’s Paradijs, gegeven door Nienke Veurink. De wandelingen volgen de Mind-Walk methode. ‘Maak kennis met meditatieve wandeltechnieken, laagdrempelige lichaamsoefeningen en ervaar de heilzame werking van de natuur. Vanaf zondag 24 april tot en met 15 mei zijn er op vrijdag en zondag wandelingen gepland.’

Deze wandelingen zijn volgens Veurink ook een goede manier om kennis te maken met Mind-Walk. Onlangs was de founder van Mind-Walk Nederland, Jacqueline Smeets,  te gast bij Giel Beelen. Ze gaf een talk van een uur over het ontstaan en de uitwerking van deze methode. Terug te kijken op Kukuru.nl.

Langsrijdende auto

Veurink: ‘Heb jij wel eens stress? Mooi zo, dat is namelijk een hele gezonde reactie van je lichaam. Het lichaam gebruikt “stress” om op die manier om te gaan met prikkels van buitenaf zoals koude, hitte, inspanning en angst. Bijvoorbeeld bij een koude douche, een hete sauna of als je plotseling aan de kant moet springen voor een langsrijdende auto.’

Oorspronkelijk was acute stress een levensreddend hulpmiddel. Nog steeds is het een krachtige bondgenoot die het mogelijk maakt om optimaal te presteren en alert te reageren op gevaar. Het zet aan tot vernieuwing en helpt om nieuwe dingen te leren. Maar zo’n stressreactie van je lijf moet niet te lang duren. Dan krijg je chronische stress en die spanning raakt je lichaam lastig kwijt, het kan leiden tot allerlei kwaaltjes.

Verder biedt Veurink wekelijks les  op een yogamatje werken aan balans, kracht en souplesse? Dat kan op donderdagavond en vrijdagochtend. Na de Pasen starten er weer nieuwe lesgroepen, geschikt voor zowel beginners als meer ervaren deelnemers. Een proefles volgen is mogelijk.

Kennismaken of inschrijven? Bel, app of mail naar: Nienke Veurink, 06-18462721, [email protected]. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens. Groenkracht is ook aangesloten bij www.mind-walk.nl en www.buiten-yoga.nl.

 

Reacties

Cookieinstellingen