Bijenlector Frens Pries komt naar Ruinen toe

Bijen.
Foto: Mark Zekhuis

Ruinen – Dr. Frens Pries verzorgt vrijdagavond 22 april in zaal Kuik in Ruinen een presentatie over ‘Een goede relatie tussen honingbijen, wilde bijen en andere van onder andere nectar afhankelijke insecten’. Pries is bijenlector bij Hogeschool Van Hall Larenstein en Hogeschool In Holland.

Het is een onderwerp dat hoog op de agenda staat bij natuurbeheerders als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de landschapsorganisaties. Hij verzorgt deze avond op uitnodiging van de Bijenhoudersvereniging Ruinen en Omstreken.

Nationale Bijenstrategie

Frens Pries is moleculair bioloog met een sterke betrokkenheid met de bijenhouderij, hij is onder meer ambassadeur bij de Nationale Bijenstrategie, is ledenraadslid van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, lid van de Raad van Toezicht van Beep en is onder meer bezig in een samenwerkingsproject met Arista Bee Research en Bejo zaden over varroaresistentie. Varroabesmetting is nog steeds de grootste oorzaak van bijensterfte. Daarnaast houdt hij zich bezig met aandachtsgebieden als kwaliteit van honing en met de impact van gewasbeschermingsmiddelen op bestuivende insecten.

Info: www.ruinerimkers.nl

Reacties

Cookieinstellingen