Muziekvereniging Woudklank geeft 9 april voorjaarsconcert

Woudklank in actie.
Foto: Hilchien Leenheer

Zuidwolde – Het harmonieorkest van Muziekvereniging Woudklank geeft op zaterdag 9 april een concert in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Dit voorjaarsconcert is een van de hoogtepunten van het jubileumprogramma dat de 50-jarige Woudklank heeft samengesteld.

Onder leiding van de nieuwe dirigent van het harmonieorkest, Thom Zigterman, is een gevarieerd programma samengesteld. Zangeres Esther Groenenberg uit Zwolle verzorgt een gastoptreden.

Esther Groenenberg treedt op in de Nederlandse theaters met een eigen muzikale show en is van vele markten thuis. Ze zal een aantal nummers zingen met het orkest, zoals ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, maar ook ‘Do you know the way to San José’, ‘Walking on sunshine’ en ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Daarnaast zingt ze enkele liedjes solo waarbij ze zichzelf op de piano begeleidt.

Heel speciaal

Het orkest wil graag laten horen wat ze kan in zowel klassieke nummers als de ‘Song of Freedom’  een bewerking van het bekende ‘Alle Menschen werden Brüder’ uit Beethovens negende symfonie, als in mooie concertmarsen als ‘Hypernikon’’ van Jan van der Roost en filmmuziek. Heel speciaal wordt ‘El Cid’, een nummer met Spaans temperament waarin altsaxofonist Justin Berends als solist zal optreden.

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De kosten bedragen 12,50 euro incl. een drankje in de pauze.

Reacties

Cookieinstellingen