Hoogeveense roeivereniging opent deuren voor open dag

Roeien met De Compagnie.
Roeien met De Compagnie.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen/Echten – Onder het motto: ‘Of je nu 10 jaar bent of 83… roeien is voor iedereen!’ houdt de Hoogeveense Roeivereniging ‘De Compagnie’ op zaterdag 2 april een open dag.

„Eindelijk weer een échte open dag met een demonstratie van onze jeugdleden in een heuse ‘acht’ (om 11.00 uur), rondleidingen door de botenloods en, omdat er geen beperkendere maatregelen meer zijn, gratis proeflessen voor wie maar wil”, laat de vereniging weten.

Tijdens zo’n proefles kunnen mensen ontdekken dat ze bij het roeien alle spieren trainen en dat de kans op blessures klein is. „Een ander voordeel is dat je het hele jaar door het water op kunt. Alleen bij vorst en harde wind wordt er niet geroeid maar dan is er de mogelijkheid om in het krachthonk te trainen op ergometer en hometrainer.”

Voor elk wat wils

Bij ‘De Compagnie’ is er voor ‘elk wat wils’. „Je kunt alleen, in een éénpersoonsboot (een skiff) of in een ploeg roeien. Ben je meer prestatiegericht? Dan kun je gaan wedstrijdroeien. Als je meer voor de gezelligheid gaat dan kan er recreatief geroeid worden. Het kan allemaal! Het enige dat je nodig hebt is een zwemdiploma.”

Belangstellenden zijn op 2 april van 10.00 tot 15.00 uur welkom in clubhuis en botenloods aan de Echtenseweg 1A te Hoogeveen.

Aangezien ‘De Compagnie’ dit jaar haar derde lustrum viert, wordt aan de open dag een feestelijk tintje gegeven. Opgave voor de proeflessen hoeft niet maar kan wel (graag zelfs!) via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen