Concert van ensemble Rossignol in Mariakerk van Ruinen

Mariakerk Ruinen.
Mariakerk Ruinen.
Foto: Artizzl media

Ruinen – Stichting Muziek in de Mariakerk houdt op zondag 7 november een concert van Ensemble Rossignol met Alice Gort-Switynk (zang en blokfluiten) en Elly van Munster ( chitarrone en romantische gitaar) onder de titel ‘Canta il Rossignolo’ met werken van onder andere Van Eyck, Vivaldi, Schubert, Beethoven en Tessarini.

Het ensemble valt op door verfijnd, ingetogen en tegelijkertijd brutaal en muzikaal spel. Zijn naam dankt het aan de eerste concerten die het in 1998 organiseerde met als thema de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje van Jacob van Eyck (Amsterdam, 1648). Ook in dit concert is de nachtegaal de inspiratiebron. De roep van de nachtegaal wordt geassocieerd met zachtheid, hoop, liefde, verdriet en eenzaamheid.

Alice studeerde blokfluit bij Marjolein van Roon en won op jonge leeftijd al prijzen. Elly studeerde onder meer bij Willem Monk. Zij won met de sopraan Sinje Kiel in 2002 de eerste prijs bij het concours voor Oude- Muziekensembles in Berlijn.

Het concert begint om 15.30 uur, kost 15 euro, maar kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Bij de ingang is er een QR- check. Reserveren is noodzakelijk via email [email protected] of via telefoon 0522-452003 (tussen 17.00 en 18.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen