Kiekiesdagen Stichting Historie van Ruinerwold

Voorbereiding in 2017.
Voorbereiding in 2017.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – De Stichting Historie Ruinerwold heeft voor zaterdag 9 en zondag 10 oktober museumboerderij De Karstenhove afgehuurd voor de Kiekiesdagen. Tijdens deze dagen ligt een deel van het archief uitgestald en kan iedereen zelf snuffelen in alle beschikbare informatie.

Deze informatie bestaat met name uit de fotoboeken van de diverse straten, de scholen, de verenigingen, knipselmappen, en familieberichten.

De door de stichting in eigen beheer uitgegeven boeken kunnen ingezien en aangeschaft worden, voor zover deze nog beschikbaar zijn. Verder draait er een diapresentatie en zijn foto’s te bekijken op de beeldbank.

Foto’s scannen

Ook is het mogelijk om oude foto’s, voor zover die nog niet in de verzameling van de stichting voorkomen, ter plaatse te laten scannen. De eigenaar kan dan de originele exemplaren direct weer mee naar huis nemen. Wie een afdruk van een bepaalde foto wil, kan dat ook ter plekke regelen tegen een kleine vergoeding.

Uiteraard zijn alle foto’s ook te zien op de website www.historieruinerwold.nl, waar een beeld­bank is te vinden. Vrijwilligers zijn tijdens de Kiekiesdagen aanwezig om mensen op weg te helpen en uw vragen te beantwoorden. Openingstijden van 14.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen