Winterwolmarktje bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Schapenwol op de markt
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Op het adres Benderse 17, vlakbij het Bezoekerscentrum van natuurmonumenten, wordt zaterdag 28 november een winterwolmarktje gehouden.

Het wolteam van de schaapskooi in Lhee bestaat uit 6 handvaardige en creatieve vrouwen, met passie voor wol van het Drents heideschaap. De hele zomer zijn ze, als vrijwilligers van Natuurmonumenten, betrokken geweest bij de schaapskooi om publiek te informeren over wol en wolverwerking. Bovendien zijn er doorlopend demonstraties geweest om van wol mooie producten te maken. Deze producten, aangevuld met allerlei leuke creaties die thuis zijn gemaakt worden op het winterwolmarktje verkocht. Van de opbrengst kunnen wolteamleden onder andere kaart- en viltmaterialen aanschaffen.

Bovendien krijgen bezoekers een indruk  wat er gemaakt kan worden tijdens de geplande workshops in 2021. Er is ook een mogelijkheid om suggesties te geven voor nieuwe workshops in 2022. Het marktje is kleinschalig, half overdekt en coronaproof. Iedereen is welkom van 11.00 tot 16.30 uur.

Reacties