Ansen gaat drie dagen feestvieren

Beeld van de keuring van de wagens in 216.
Foto: Artizzl Media

Ansen – Als eerste dorp in De Wolden gaat Ansen komende weekend feestvieren. Drie dagen staat het dorp in het teken van de jaarlijkse festiviteiten, georganiseerd door de VVVo Ansen.

Vrijdag 8 juni is er vanaf 19.30 uur van alles te spelen in de feesttent: pokeren, jokeren, klaverjassen en darten. Zaterdagmorgen om 9.30 uur wordt het feest officieel geopend, dat gebeurt door het hijsen van de feestvlag. Vervolgens worden de versierde wagens voor de optocht gekeurd, hetgeen altijd met veel hilariteit gepaard gaat. De wagens vertrekken om 11.00 uur voor een korte rondgang door- en rond het dorp. Muziekvereniging Crescendo zit op de voorste wagen en leidt de optocht muzikaal.

Rodeostier

Om 15.00 uur is er in de tent de kinderplaybackshow, geleid door DJ Jeremy. Durfals kunnen een ritje wagen op de rodeostier. Om 20.00 uur is er dan een verrassingsspel voor alle buurten, daarna brandt het feest los met muziek van coverband jeWelste. De zondag begint om 13.30 uur met ringsteken voor paren, op paarden en pony’s. Terug van weggeweest en altijd spectaculair. Om 16.30 uur komt Zwarte Jannes, een uurtje later besluit de band Straight on stage het festijn in Ansen.

Reacties