Boerendrokte bij Karstenhoeve met gedonder in de glazen

Boerendrokte
Boerendrokte
Foto: Petra Hessels

Ruinerwold – Alles en iedereen wordt weer “van stal “gehaald voor de Boerendrokte op zaterdag 16 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Deze dag in- en rond museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold is iedereen in rep en roer: de veldwachter staat opeens voor de deur.

Een knecht (uit Ruinen) zou ruzie hebben gehad met een jongeman uit het dorp. Het gerucht wil dat het om een jongedame ging en dat hij met het mes een snee over de wang van de andere jongen heeft gemaakt. De knecht wordt aan een verhoor onderworpen. Iedereen is van slag. En dan heeft de veldwachter ook nog een appeltje te schillen met boer Karsten. Na een eerdere waarschuwing blijkt na controle weer de coloradokever op de aardappelen te zijn gevonden en dat komt hem nu op een fikse boete te staan. De reactie van vrouw Karsten laat zich raden…. en dan heb je echt het gedonder in de glazen.

Meer zorgen

Boer Karsten heeft nog meer kopzorgen. De gemeente wil een stuk land kopen voor de aanleg van een weg. De boer is van mening dat raadslid Derks daar beter gesitueerde grond voor heeft, vriendjespolitiek vindt hij en wil niet meewerken. De burgemeester ( Roger de Groot ) komt hoogstpersoonlijk langs om de zaak toe te lichten en om boer Karsten tot bedaren te brengen en te bewegen toch grond te verkopen.

En omdat er ook nog een TBC patiënt in het TBC huisje in de tuin verblijft, komt de dokter met zijn pronte assistente nog langs om bij alle aanwezigen een krasje te zetten. Naast bovengenoemde perikelen gaat het dagelijkse boerenleven anno 1920 ook gewoon door.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen