Stormschade in De Wolden: boom valt op woning in Koekange

Koekange – De eerste gevolgen van storm Eunice zijn inmiddels zichtbaar in de gemeente De Wolden. Aan de Koekanger Dwarsdijk in Koekange werd een boom door de harde wind ontworteld. Deze belandde op de woning van de familie Hof. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Bij Zwaantje ten Have in Berghuizen is het ooievaarsnest omgewaaid. Ze liet afgelopen week nog blij weten dat er alweer een ooievaar was geland op het nest, nu moeste ze samen met haar man brokstukken opruimen in de harde wind. De ooievaar heeft ongetwijfeld een veilig heenkomen gezocht.

Bij de familie Jalvingh in Ruinen is een populier omgewaaid, deze kwam voor het grootste deel in ene sloot terecht.

Levensgevaarlijk

Storm Eunice blijkt overigens letterlijk levensgevaarlijk, er zijn al drie doden gevallen. De overheid heeft even na 5 uur een landelijk NL alert verstuurd, op alle telefoons verscheen de melding om binnen te blijven vanwege het extreme weer. Met het verzoek om alleen bij levensgevaarlijke situaties 112 te bellen, omdat het noodnummer inmiddels overbelast is.

De drie doden zijn in de regio Amsterdam gevallen door omgewaaide bomen. In onze regio zijn voorzover bekend nog geen doden of gewonden gevallen, maar ook hier komen er inmiddels meldingen van omgewaaide bomen en andere stormschade binnen, onder meer vanuit Schoonebeek en Zuidwolde (A28).

 

 

 

Bronnen: NOS/RTV Drenthe/Politie Nederland. Foto: Pixabay.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen