Veenbrand zoekt zangers en zangerssen voor Veenbrandkoor

Chris Fictoor.
Chris Fictoor.
Foto: Otto Hadders

Emmen – Het productieteam van muziektheaterspektakel Veenbrand wil, naast een sterke cast van acteurs, ook een groot koor vormen van tussen de 75 en 100 koorleden om in de finale van het stuk de muziek te laten klinken. Daarvoor roept de organisatie nu ervaren zangers & zangeressen op om zich aan te melden voor de Veenbrand kooraudities op 29 februari aanstaande in het Rensenpark Emmen.

In het muziektheaterspektakel Veenbrand staat het verhaal van drie hoofdpersonen centraal: Vincent van Gogh, Lorenzo en Hillechien. Deze hoofdrolspelers vertellen en zingen over hun eigen dilemma’s. De muziek speelt in de voorstelling een grote rol. Mede daarom betrekt de organisatie grote namen bij de productie. Het script en de liedteksten zijn geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en de muziek wordt gecomponeerd door Chris Fictoor (componist, dirigent en oud-directeur Prins Claus Conservatorium) en Fons Merkies (o.a. ‘Flikken Maastricht’, ‘Turks Fruit’, ‘De Luizenmoeder’).

Savanne

“Vooral tijdens de spectaculaire interactieve finale van het stuk op de Savanne van het voormalige Dierenpark Emmen wordt de rol van het koor erg belangrijk. Je zou de stijl van de muziek kunnen vergelijken met spannende filmmuziek en daarbij hoort ook een groot koor”, aldus Chris Fictoor. De componist is ook initiatiefnemer van het project dat op dit moment in volle voorbereiding is en vervolgt: “als initiatiefnemer is het spannend te zien hoe het project wordt ontvangen, gesteund en langzaam maar zeker groeit. Muziek is in dit proces een essentieel bindmiddel en het schrijven van mijn composities is daar een mooi onderdeel van. Naast alle organisatie, ontmoetingen en besprekingen is het moment van alleen te zijn en te werken aan de composities een inspiratiebron. Dat collega-componist Fons Merkies en ik een andere muzikale achtergrond hebben is een bewust gekozen en bijzonder kenmerk van ‘Veenbrand’. Dat geldt de hele uitdagende mix van artistieke achtergronden van de makers en uitvoerenden. Het levert eyeopeners en nieuwe ervaring op. Dat voelt voor mij als natuurlijk, omdat ik met zoveel verschillende combinaties van mensen heb samengewerkt in mijn leven. En dat in zeer diverse contexten: als conservatoriumdirecteur, dirigent, componist, ondernemer en personal coach. Dat heeft mij gevormd en mij nog meer bewust gemaakt van wat anderen typerend vinden aan mijn eigen stijl, in de muziek, in ideeën, samenwerking en leidinggeven. Daar hoort wat mij betreft dan altijd bij: durf samen inhoud en vorm te geven aan wat jou, jullie, ten diepste beweegt en motiveert. Zoek mensen om je heen die daar samen met jou aan willen bouwen. En durf te vertrouwen, ook als het even tegenvalt, dat je altijd reisgenoten vindt. Dat is bij ‘Veenbrand’ zeker het geval. Ik hoop dan ook dat ons ‘Veenbrand’ publiek en onze partners ons enthousiasme en onze gedrevenheid net zo zullen herkennen als ons vakmanschap en durven mee te denken en mee-investeren in onze ambitie om voor de regio een bijzondere productie te realiseren.”

Aanmelden

Het Veenbrand koor wordt gevormd uit professionals, semi-professionals en ervaren amateurs vanaf 16 jaar. Individuele koorleden kunnen zich tot en met 23 februari aanmelden voor de auditie op 29 februari. Deze zal plaatsvinden in het auditorium in het voormalige Dierenpark Emmen, tegenwoordig ‘Rensenpark Emmen’. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected]. Vermeld hierbij persoonlijke gegevens, relevante zangervaring, welke stem je zingt, of je in een koor zingt en zo ja, in welk koor.

Meer informatie over het Veenbrand muziektheaterspektakel is te vinden op de website www.veenbrand.theater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen