Blijdenstede maakt Ruinerwold nieuwsgierig

Veel belangstelling voor Blijdenstede.
Veel belangstelling voor Blijdenstede.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – De tekeningen van het nieuwe appartementencomplex in Ruinerwold, op de plaats waar nu het hoofdkantoor van Wolderwijs is gevestigd, waren al eerder bekend. Maandagavond vond in het dorpshuis dan een eerste inloopavond plaats waar de plannen gepresenteerd werden en waar mensen vragen konden stellen aan een batterij aan deskundigen. Van makelaar, hypotheekadviseur, architect, wethouder tot projectontwikkelaar. De misschien wel belangrijkste vraag voor veel mensen, wat gaat een appartementje kosten, kon niet beantwoord worden. ‘Dat mag pas bij de start van de verkoop’, lichtte makelaar Jan Weide toe.

Uitleg door de makelaar.

Er waren twee soorten aanwezigen: zij die daadwerkelijk belang hebben bij de koop van een appartement en zij die daar vlak bij de buurt wonen en zich grote zorgen maken vanwege het massale bouwblok. Vijftien meter de hoogte in en vrije inkijk in tuinen van buren. Ook het punt van waardevermindering van bestaande woningen werd genoemd.

De mensen, ook de critici, waren het er wel over eens dat Ruinerwold niets te bieden heeft op het gebied van appartementen. Met name ouderen hebben daar behoefte aan en trekken al snel naar Meppel weg, omdat ze daar wel gebouwd worden. Het plan Blijdenstede moet nog goedgekeurd worden. Er wordt een gecombineerde bestemmingsplanwijziging en bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen