Westerbergen installeert 675 zonnepanelen op dak van Entertainment Centrum

Plaatsing zonnepanelen Vakantiepark Westerbergen.
Plaatsing zonnepanelen Vakantiepark Westerbergen.
Foto: Eigen foto

Echten – Met de plaatsing van liefst 675 zonnepanelen op het dak van het Entertainment Centrum wordt het vakantiepark in Echten voor 21,6 procent zelfvoorzienend in de energiebehoefte. De panelen zijn vorige week geplaatst, aan de aansluitingen wordt deze week gewerkt.

Het was wel afzien voor de medewerkers van Agrisun, het bedrijf dat de zonnepanelen plaatste en aansluit. Met name de hoge temparturen en het werk in de volle zon vergde veel van hen. Desondanks werden de panelen volgens schema geplaatst.

Een eigen bosperceel

Vakantiepark Westerbergen ligt midden in de natuur, is omgeven door heidevelden en beschikt over een eigen bosperceel van 20 hectare. Het maakte de stap naar een duurzame toekomst volgens directeur Jurriaan Klein niet moeilijk. β€žAls familiebedrijf in ontwikkeling staan we voor veel keuzes. Hoewel we geen koploper zijn op dit gebied, voelen we wel de noodzaak om te investeren in duurzame oplossingen. We geloven dat zowel grote als kleine stappen bijdragen aan een duurzame toekomst. De biodiversiteit op- en rondom Westerbergen inspireert mij persoonlijk om dagelijks stappen te zetten en met deze set zonnepanelen zorgen wij ervoor dat toekomstige generaties van onze natuurlijke omgeving kunnen blijven genieten.”

De 675 zonnepanelen hebben een gezamenlijk piekvermogen van 283 kWp en betekenen dat het park steeds minder afhankelijk is van derden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen