Ondernemers ontdekken verborgen verhalen van Zuidwest-Drenthe

Ruinen –  Voorafgaand aan de start van het zomerseizoen is een vijftigtal recreatieondernemers de afgelopen week zelf op safari door de regio gegaan. De speciale excursies werden georganiseerd door de Regiopromotie Zuidwest-Drenthe voor ondernemers en TIP-medewerkers uit Westerveld, De Wolden, Hoogeveen en Meppel.

Tijdens de dagen gingen de groepen per e-chopper, e-bike en zelfs boot op pad om de verborgen verhalen van Zuidwest-Drenthe te ontdekken. Zo ging een route langs diverse punten in de regio waar de sporen van de Tweede Wereldoorlog nog zichtbaar zijn. Een andere dag ging men fietsen en varen met de Drentse Praam langs en door de veendorpen rond Hoogeveen. Tot slot was er een route waar het unieke Boerenlandschap centraal stond. Van het Reestdal ging de route richting de karakteristieke Dr. Larijweg, de perenboomlaan in Ruinerwold, die dit jaar het 100-jarig jubileum viert.

Dieuwertje Blok

De zes fietsroutes die door Regiopromotie Zuidwest-Drenthe zijn ontwikkeld, zijn vanaf deze zomer voor toeristen en inwoners te fietsen. Niemand minder dan Dieuwertje Blok heeft de routes voorzien van informatieve video’s met achterliggende informatie. Zo vertelt ze bij de route over de Tweede Wereldoorlog o.a. over het onderduikershol in Diever, de werkkampen bij Oude Willem, het Duitse vliegveld bij het Holtingerveld.

De beleefroutes zijn te vinden op www.zuidwestdrenthe.nl en te downloaden in de Izi-travel app. Het project is mede mogelijk gemaakt door een Europese LEADER subsidie in samenwerking met de Provincie Drenthe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen