Informatiecentrum Huenderhoeve in Doldersum is vernieuwd

Huenderhoeve opnieuw ingericht.
Huenderhoeve opnieuw ingericht.
Foto:

Doldersum – Het Drentse Landschap heeft dit voorjaar het informatiecentrum Huenderhoeve, gelegen naast hun schaapskooi in Doldersum, volledig vernieuwd. In het informatiecentrum staat het verhaal van de schapen, de herder en het Doldersummerveld centraal.

De nieuwe inrichting is ontworpen door het prijswinnende Groninger ontwerpersduo Paul&Albert, bekend van onder andere BLOCBIRDS. De Huenderhoeve is jaarlijks van april tot en met oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Centraal in de ruimte staat een bijzonder vormgegeven tafel, met daarop verschillende objecten en verdiepende teksten. Deze objecten en teksten zoomen in op de rol van de schapen in het beheer van het heidegebied en hoe onze schaapherder te werk gaat. Daarnaast is er ook een leuk spel voor jong en oud: een sjoelbak. Het doel is om alle sjoelstenen, met schapen erop afgebeeld, in de schaapskooi te krijgen.

Demonstraties schapen drijven

Naast het vernieuwde informatiecentrum geeft onze schaapherder deze zomer verschillende gratis demonstraties in de naastgelegen schaapskooi. Hij laat zien hoe de schapen gedreven worden en geeft uitleg over het belang van de kudde en hun rol in het beheer van het nabijgelegen Doldersummerveld. Kijk voor de data op onze website: www.drentslandschap.nl/activiteiten.

De Huenderhoeve is ook hét ideale startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes door het Doldersummerveld en de omliggende regio. Het Doldersummerveld kent een rijke geschiedenis en herbergt een grote hoeveelheid bijzondere planten en dieren. Zo leven er meer dan 100 broedvogelsoorten en het staat bekend als één van de meest soortenrijke vochtige heidevelden van Drenthe. Het gebied is dan ook een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Bezoek bijvoorbeeld de uitkijktoren in het zuidoosten van het terrein voor een weids uitzicht over het prachtige heidegebied.

Officieel rustpunt

Informatiecentrum Huenderhoeve is een officieel rustpunt waar bezoekers, tegen een kleine vergoeding, kunnen genieten van een kopje koffie, thee of limonade. In het informatiecentrum is een toilet aanwezig. Ook kun je bij de Huenderhoeve een elektrische fiets opladen bij het oplaadpunt.

De herinrichting is mede mogelijk gemaakt door het ANWB Fonds, de gemeente Westerveld, Nationaal Park Drents-Friese Wold, de Nationale Postcode Loterij, de provincie Drenthe en Regio Deal Regio Zwolle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen