Aaldert en Femmie Blokzijl-Tiemes uit Zuidwolde 65 jaar getrouwd

Liefst 65 jaar zijn Aaldert en Femmie Blokzijl getrouwd.
Liefst 65 jaar zijn Aaldert en Femmie Blokzijl getrouwd.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Aaldert en Femmie Blokzijl vieren vandaag, woensdag, hun 65-jarig huwelijksjubileum. ’s Morgens kwam burgemeester Inge Nieuwenhuizen naar verpleeghuis Weidesteyn in Hoogeveen, waar Femmie sinds twee jaar woont.

Haar man Aaldert woont in de Zantingehof, maar moest zijn 91-jarige geliefde twee jaar geleden laten gaan naar Weidesteyn. „Ik kom elke middag op bezoek bij haar, behalve als een van de kinderen komt”, zegt Aaldert, die in oktober 89 jaar hoopt te worden. Hij is zeer tevreden met de verzorging. „Ik vind het heel mooi hier, het personeel staat direct klaar voor de mensen en is vriendelijk.”

Aaldert uit de Wijk en Femmie van ’t Schot in de Zwarte Dennen leerden elkaar kennen tijdens een Oranjefeest in de Wijk. Ze kregen twee dochters en een zoon, hebben twee kleinkinderen en een achterkleinkind. Het gezin woonde altijd in IJhorst, Aaldert werkte 32 jaar bij bouwbedrijf Poortman op Bloemberg.

Femmie is altijd erg actief gewest. Ze stond altijd voor de kinderen klaar, kon altijd heel goed naaien – ze naaide zelfs een trouwjurk voor hun dochter – ze is 25 jaar penningmeester bij rederijkerskamer De Bloem in de Wijk geweest en heeft ook altijd meegespeeld in de toneelstukken. Mottige Janus bijvoorbeeld was een groot succes. Ze is ook erelid van De Bloem, terwijl Aaldert jaren de coulissen timmerde. Femmie heeft bovendien acht jaar in de kerkenraad gezeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen