ZomerGoed in Linde met landgoedfair en première wagenspel

Landgoedfair tijdens ZomerGoed 2023.
Landgoedfair tijdens ZomerGoed 2023.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Linde – Voor de tweede keer vindt het evenement ZomerGoed in Linde plaats.  Op zaterdag 6 juli komen schrijvers, dichters, muzikanten en toneelspelers naar Linde, waar ook een landgoedfair plaatsvindt. Aan het eind van de middag is er de première van het wagenspel ‘Figaro, de barbier van Suthwalda’.

Om 10.00 uur gaat in de tuin van de Theaterschuur het festival van start met de vrolijke noten van dweilorkest OneKlank, als opmaat voor een afwisselend dagprogramma. Zoals schrijver Tonko Ufkes, die om 10.30 uur feestelijk zijn nieuwste verhalenbundel presenteert, samen met uitgeverij Het Drentse Boek.

Maar ook zoals de leden van de Drentse Schrieverskring, die in de Schrijvers-Schaftwagen publiek ontvangen in groepjes van 2 tot 5 personen, die daar gratis koffie of thee krijgen, geserveerd met een heerlijk verhaal of wat smakelijke gedichten. Verder verloot de Drentse Schrieverskring elk half uur een gratis boek bij het Rad van Avontuur. Ook zijn er twee muzische wandelingen in het landgoedbos met optredens onderweg van schrijvers en muzikanten.

Groninger liedjesmaker

Bij het centrale podium kan het publiek tot 17.00 uur genieten van muziek, verhalen en gedichten. De muziek komt van de Groninger liedjesmaker Gert Sennema, de band Sunburst (country en americana), bluegrassband The String Beans, singer-songwriter LouLou en Rianne Hakkers (op de hang). De verhalen en gedichten worden gebracht door Jan Glas, Rob Boudestein, Sacha Landkroon, Jerry Hormone, Kasper Peters, Ria Westerhuis, Yvonne Bijl, Annie Martens, Eef Veenstra, Marianne Smit, Jenny Anna Linde, Mischa van Huijstee, Egbert Meijers en Cathrien Kats.

Als afsluiter van het festival speelt theatergroep De Bende van Mina Koes om 17.00 uur bij het Dorpshuis het nieuwe wagenspel ‘Figaro, de barbier van Suthwalda’.

Landgoed Linde

Parallel aan het festival loopt, ook van 10.00 tot 17.00 uur, in de fraaie boomgaard van Landgoed Linde de landgoedfair. Er valt volop te genieten bij een grote verscheidenheid aan standhouders, met onder andere streekproducten, boeken kunstnijverheid, curiosa, vintage en de aanstekelijke muziek van het duo Brood & Spelen. De theatrale creatie van Erna Wissink als living statue is er te bewonderen. Op het terras is het lekker toeven. Er is een kraam waar je vakantiethrillers van vorig jaar of 1000-stukjes puzzels kunnen worden geruild. In het omringende landgoedbos kan een natuurwandeling worden gemaakt onder leiding van eigenaar-beheerder Bram Luten.

Het kinderprogramma speelt zich af naast de fair, achter de Heidehoeve. Kinderboekenschrijver. Jeroen Aalbers komt er voorlezen uit zijn beroemde Borre-boekjes. Theater Spekkies met Prik speelt twee keer ‘Meneer Spek en Mevrouw Boontje op reis’. Dichter Kasper Peters gaat poëzie maken met de kinderen. Cathrien Kats leest voor in de kring.  De kinderen kunnen ook hier ook boeken en puzzels ruilen.

De entree is gratis. ZomerGoed wordt georganiseerd door Theaterschuur Linde in samenwerking met Curiosa de Vlinder in Dedemsvaart en Dorpshuis Linde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen