Foto’s: Koekroelen Festival met regen, zonneschijn en volop schuim

Linde – Het mocht zaterdag dan wel zeer wisselend zijn wat de weersomstandigheden betreft, de gezichten van Dianne en Anniek van Raalte stonden zonnig tijdens hun eerste Koekroelen Festival. De plensbuien namen ze voor lief, de zonneschijn werd verwelkomd en als toetje liet iedereen zich gaan tijdens een schuimparty.

Het Koekroelen Festival was ook onderdeel van Wiede Wold en welgeteld 425 bezoekers uit de hele gemeente wisten het boerenbedrijf van de familie Van Raalte aan de Paardelanden te vinden. De zussen, sinds vijf jaar eigenaar van het eigen bedrijf Koekroelen voor kinderfeestjes, hadden alles uit de kast getrokken om er een gevarieerd programma van te maken waar niemand zich hoefde te vervelen. Dat is ze zeker gelukt, met dank aan al die vrijwilligers, onder wie de ouders Nico en Hermien en broer Bart.

Drenthe Boert Bewust

Vijf jaar bestaat het bedrijf Koekroelen van de beide zussen inmiddels, ze organiseren kinderfeestjes op de boerderij en hebben daar veel succes mee. In het kader van Wiede Wold, de paraplu waaronder alle activiteiten van De Wolden als culturele gemeente van Drenthe worden georganiseerd, werd ook het idee geboren om een festival te organiseren. Niet alleen om kinderen een fijne middag te bezorgen, maar ook om het boerenbedrijf te laten zien. Het is aangesloten bij Drenthe Boert Bewust. De familie Van Raalte heeft honderd melkkoeien en daarnaast kalveren, geiten, kippen, katten, konijnen en een hond. Voor kinderen een prachtige selectie.

Onder het maaiveld

De vertoning van de film ‘Onder het maaiveld’, ’s avonds na het festival voor een ander zeer geïnteresseerd publiek onder het motto ‘Film kiek’n’, was zelfs helemaal uitverkocht met 60 bezoekers. In de oude schuur werd niet alleen naar de film gekeken, maar daarna ook nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De film toont het agrarische belang van een goede bodem en dat daar nogal wat bij komt kijken. De film werpt een verhelderend licht op dit cruciale aspect van de Aarde en nodigt vooral uit om na te denken over de manier waarop deze bodem kan worden gekoesterd, zodat de productie van voedsel ook op de lange termijn gegarandeerd blijft. Het bedrijf van de familie is niet voor niks aangesloten bij Drenthe Boert Bewust en wil anderen graag kennis laten maken met de agrarische sector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen