Duurzaam Berghuizen helpt inwoners Zuidwest-Drenthe kiezen

Drenthe is immens duurzaam.
Drenthe is immens duurzaam.
Foto: Vattenfall

Berghuizen – Vier mannen uit Berghuizen vormen sinds kort de werkgroep Duurzaam Berghuizen. Ze willen inwoners van het dorp, maar ook belangstellenden tot ver daarbuiten, inzicht geven in het vergaren van kennis op het gebied van duurzaamheid. Voor veel mensen is dat een ontdekkingstocht door de energiejungle geworden.

Marius van der Pol, Karel Bordewijk, Hans Vorstenbosch en Guido van der Linde organiseren een themasessie met die deskundige sprekers. De sessie vindt plaats op woensdag 26 juni in dorpshuis De Barg’n in Berghuizen en is niet alleen bedoeld voor eigen inwoners, maar ook voor alle andere belangstellende uit de wijde regio.

Deskundige sprekers

Er staat onder meer een bijdrage gepland van Martin Scheepers van TNO, de auteur van whitepaper 2022 ‘Scenario’s voor een klimaatneutraal energiesysteem’. Scheepers gaat in op de ontwikkeling van de energiemarkt in de komende jaren, wat dat betekent voor bedrijven én consumenten en waarin je wanneer moet investeren. Rob Marra van het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) in de drie noordelijke provincies vertelt niet alleen over de rol van zijn organisatie, maar ook over een voor veel mensen nog onbekend fenomeen: de verzilverlening. „En dan niet die van de bank, waar je een hoge rente betaalt, maar van de SVn zelf met een veel lagere rente.” Marra weet bovendien veel meer over andere particuliere en zakelijke stimuleringsregelingen. Een derde spreker is Harry van der Geest van N-TRA, de duurzame dochter van NV Rendo. Van der Geest is coördinator energietransitie.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 26 juni, aanvang 19.30 uur, kan nog steeds via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen