Internationale hapjes gaan er goed in bij Food Festival in Ruinen

Ruinen – Wat een feest was dat zaterdag tijdens het tweede Food Festival in Ruinen. De Wereldse Heerlyckheit werd ook nu weer een echte heerlijkheid en de organisatie bewees dat het evenement deze maand terecht werd bekroond met de culturele prijs van De Wolden.

Het Food Festival bleek ook nu weer een uniek evenement waar culturen in een ontspannen sfeer samenkomen, elkaar leren kennen en waar nog eens werd benadrukt dat eten voor verbinding zorgt. Wat hadden de deelnemers er weer een feest van gemaakt met hapjes en bijna complete maaltijden uit de eigen keuken, vooral vanuit het Midden Oosten, maar ook prachtig kleding. Geproefd kon worden van eten uit Syrië, China, Koerdistan, Oeigoers, Iran, Kuweit, Palestina, Jemen, Ethiopië, Frankrijk en Drenthe. Ook het eigen Vershuus was er, vlees van Waninge en ijs van Wendy.

De dames uit Oekraïne kookten dit jaar niet, maar zorgden voor een tweetal mooie muzikale optredens, terwijl er ook muziek uit Iran was. Het bracht een mooie sfeer op de Ruiner Brink, waar om kwart over vijf nog wel even moest worden geschuild voor een bak regen en wat onweer. Het mocht de pret niet drukken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen