Vraag naar gediplomeerde sportieve trainers voor senioren neemt toe

Bewegen met Meppel Actief.
Bewegen met Meppel Actief.
Foto:

Meppel – Door vergrijzing en de stijgende levensverwachting zijn senioren de snelst groeiende groep in onze samenleving. In Drenthe streeft de provincie ernaar bij te dragen aan het gezond ouder worden van senioren. De gemeenten, provincie Drenthe, Buurtsportcoach Academy Noord en SportDrenthe zetten zich actief in om een gezonde leefstijl te stimuleren.

Bewegen is hierbij een cruciaal onderdeel, aangezien het een positieve invloed heeft op de gezondheid, zelfredzaamheid bevordert en sociaal contact stimuleert. Om senioren op een goede en verantwoorde manier te laten bewegen, organiseren we gezamenlijk een kaderscholing Sport en Beweegleider senioren. De vraag naar gediplomeerd sportkader voor deze snelgroeiende doelgroep neemt toe en biedt veel kansen voor (potentiële) lesgevers.

Het doel van de scholing is om de kennis over psychische en fysieke aspecten van het ouder worden te vergroten. Daarnaast willen we deelnemers leren welke oefenstof geschikt en uitdagend is voor senioren en hoe zij deze het beste kunnen aanbieden.

Lesgeefbevoegdheid

Iedereen met belangstelling en affiniteit voor het lesgeven aan senioren is welkom om te reageren. Een lesgeefbevoegdheid (bijvoorbeeld PABO, ALO, CIOS, fitnesstrainers, verenigingsleiders, zwemtrainers) is vereist. De scholing is ook geschikt voor buurtsportcoaches.

Op dinsdag 9 juli om 19.30 uur is er een online voorlichtingsbijeenkomst. In de twee weken daarna is het mogelijk om in te schrijven voor de opleiding.

Start en Duur

Na inschrijving ontvangen de deelnemers een e-learning voor de theorie, die in de zomermaanden gevolgd kan worden. Het praktijkgedeelte start op dinsdag 24 september. De praktijklessen vinden plaats van 18.30 – 21.30 uur in Sporthal Emmerhout in Emmen. De scholing bestaat uit 10 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast is een stage van 15 uur bij een opgeleide seniorensportleider in de regio een verplicht onderdeel van de scholing. In oktober wordt de theorie getoetst. Bij aanvang van de scholing wordt direct gestart met het stage-traject. Het is daarom belangrijk dat de deelnemer voor 24 september zelf een stageplek regelt. Hulp bij het vinden van een stageplek kan worden gevraagd aan Petra van den Bosch (contactgegevens beschikbaar op aanvraag).

Voor meer informatie en aanmelding, bezoek https://sportdrenthe.nl/agenda/informatiebijeenkomst-opleiding-seniorensportleider of neem contact op met Esther Witte via 06-23375525 of [email protected].

(Foto: Meppel Actief)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen