Europees Verkiezingsdebat voor Drentse Jongeren

Jongerenadviesraad Drenthe.
Jongerenadviesraad Drenthe.
Foto: Eigen foto

Assen – De Europese verkiezingen naderen snel, en tussen 6 en 9 juni mogen stemgerechtigden weer naar de stembus. Deze verkiezingen zijn volgens de Jongerenadviesraad Drenthe cruciaal voor de toekomst van Europa.

Om jongeren te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze, organiseert de JongerenAdviesRaad Drenthe, samen met verschillende Drentse politieke jongerenorganisaties, een Europees Verkiezingsdebat in de Statenzaal van het provinciehuis in Drenthe. Dit evenement biedt jonge kiezers de kans om direct in gesprek te gaan met jonge politici en meer te leren over de standpunten van verschillende partijen. Het debat vindt plaats op vrijdagavond 24 mei en begint om 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur. Het adres is Westerbrink 1, Assen.

Vijf jonge politici

Tijdens het debat zullen vijf jonge politici namens hun partij debatteren over belangrijke Europese thema’s en wat zij voor jongeren in Europa willen betekenen. Door middel van diverse stellingen krijgen de aanwezigen een helder beeld van de standpunten van de verschillende partijen. Het debat eindigt om 22:00 uur, waarna er nog een gezellige borrel georganiseerd wordt in het centrum van Assen.

Dit evenement is speciaal ontworpen om de betrokkenheid van jongeren bij de Europese politiek te vergroten en om een open gesprek aan te gaan. Of je nu al een duidelijke politieke voorkeur hebt of nog aan het ontdekken bent waar jouw stem naartoe gaat, dit debat is de perfecte gelegenheid om meer te leren over de Europese politiek en de keuzes die voor ons liggen.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit debat, ongeacht politieke voorkeur of leeftijd. Deelname is gratis en aanmelden kan via de link via www.jongerenadviesraaddrenthe.nl

Voor meer informatie, volg de Jongerenadviesraad op Instagram @jongerenadviesraad_drenthe, stuur een mailtje naar [email protected] of neem contact met ons op via 06-39353500.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen