Officiële overdracht Grote of Mariakerk in Meppel is een feit

Opening en overdracht Mariakerk Meppel.
Opening en overdracht Mariakerk Meppel.
Foto:

Meppel – Voor iedereen in Meppel en wijde omgeving is de Mariakerk een markant gebouw, karakteristiek zelfs. Afgelopen vrijdag vond de officiële overdracht van deze Grote of Mariakerk plaats. Dit historische moment markeerde de start van een nieuwe bestemming voor het iconische gebouw, dat voortaan een veelzijdige rol zal spelen in Meppel.

De festiviteiten begonnen op vrijdagmiddag met de officiële overdracht van de kerk. Notaris Bart Lever was aanwezig om de officiële documenten te laten ondertekenen door de verkopers (Protestantse Gemeente Meppel) en de koper Annerie Kremer. Wat hierna volgde was een indrukwekkende muzikale opening die de grootsheid van de kerk extra benadrukte. De majestueuze klanken van het orgel, bespeeld door Mannes Hofsink, werden prachtig gecombineerd met de virtuoze tonen van Arno Jansen op saxofoon en betoverende zang van Laura Geel, afgesloten met een dynamische set van DJ Dennis. Dit unieke samenspel van klassieke en hedendaagse muziek zorgde voor een onvergetelijke start van een nieuwe toekomst voor de kerk.

Open Huis

Op zaterdag was er een Open Huis, wat zorgde voor een bruisende en levendige sfeer in en rondom de kerk. Er was in de kerk een live uitzending van RTV Meppel en de Gemeente Meppel had speciaal voor het Open Huis de toren opengesteld voor publiek, waardoor Meppel weer van bovenaf bewonderd kon worden. Veel bezoekers maakten hier dankbaar gebruik van. In de kerk vonden veel mooie ontmoetingen plaats en er zijn zelfs al reserveringen geplaatst voor concerten. Aan het einde van de dag was er nog een rondleiding door de stadsgids met een twintigtal belangstellenden. Gedurende het Open Huis hebben ruim 600 belangstellenden een kijkje genomen en ze waren stuk voor stuk enthousiast. Deze hoge opkomst overtrof alle verwachtingen, maar liet wel zien hoe belangrijk de Grote of Mariakerk is voor de inwoners van Meppel en omstreken.

Nieuwe bestemming

Met de overdracht krijgt de Grote of Mariakerk een nieuwe bestemming als multifunctionele locatie voor uiteenlopende evenementen. De kerk zal voortaan dienstdoen als ruimte voor onder andere uitvaarten en bruiloften, maar ook voor concerten, beurzen en tentoonstellingen. De nieuw opgerichte stichting is vastbesloten om de Grote of Mariakerk een centrale rol te geven in het lokale culturele leven en de sociale samenhang te versterken.

Voor meer informatie over de verhuurmogelijkheden van de Grote of Mariakerk: grotemariakerk.nl) of via de Eventmanager Maarten Mars (06-43816470).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen