Welzijn MensenWerk wil een samenleving waarin iedereen meetelt

Samen aan het werk met Welzijn MensenWerk.
Samen aan het werk met Welzijn MensenWerk.
Foto:

Diever/Meppel – Welzijn Mensenwerk presenteerde een nieuw koersplan met de missie ‘een samenleving waarin iedereen meetelt’. Omdat de wereld verandert, is het af en toe nodig om een nieuw plan te maken. In het koersplan van Welzijn MensenWerk staat hoe de organisatie de komende jaren het sociaal werk in Westerveld en Meppel wil oppakken. De kortste samenvatting van het plan is ‘Samen doen!’

“‘Samen doen’ geldt voor alles wat we doen,” stelt Walraad van Dalen, directeur bestuurder van Welzijn MensenWerk. “Dat gaat over hoe we samen werken met inwoners, met elkaar als collega’s, met organisaties en niet in de laatste plaats met de gemeenten Meppel en Westerveld. Er zijn belangrijke doelen en om die te bereiken kunnen we niet zonder de kracht van samen doen.”

Samen werken aan het doel

De presentatie van het koersplan werd bijgewoond door de wethouders Jacob Boonstra en Jeannet Bos van de gemeenten Westerveld en Meppel en het voltallig personeel van de welzijnsstichting. Beide wethouders spraken de medewerkers toe. Zij benoemden het belang van het sociaal werk voor de inwoners van de gemeenten. Daarbij benadrukten zij ook de noodzaak van samen doen. Wethouder Boonstra: “Het is belangrijk dat we onze krachten bundelen en dat mensen omzien naar elkaar.” Wethouder Bos van de gemeente Meppel onderstreept daarbij dat het belangrijk is dat we in de samenwerking de dingen doen die bij ons passen: “Vanuit ieders eigen rol en verantwoordelijkheid werken we samen aan ons doel.”

Geen haakse bocht

Het koersplan van Welzijn MensenWerk is geschreven op basis van gesprekken met inwoners, medewerkers, samenwerkingspartners en gemeenten. Van Dalen vergelijkt de functie van het plan met de koers van een groot schip: “Als de omstandigheden op zee veranderen, dan verleg je de koers. Maar dat hoeft natuurlijk geen haakse bocht te zijn. De mensen in Meppel zullen dus niet meteen een totaal ander sociaal werk zien. Maar we sturen wel bij aan de hand van maatschappelijke omstandigheden.”

Veranderingen liggen volgens de organisatie onder meer op het vlak van de beweging van zorg naar veerkracht zoals die nu vorm krijgt in ‘De Gezonde Marke’. Dat is het Drentse initiatief waarin gestreefd wordt naar meer levensjaren in goede gezondheid voor alle inwoners van onze provincie. “In die veranderingen worden wij gezien als een belangrijk onderdeel van de oplossing,” aldus Walraad van Dalen.

Belangrijke doelen

Andere aandachtspunten voor de toekomst van de welzijnsorganisatie gaan over de veerkracht van inwoners, de sterke sociale initiatieven in de wijken en dorpen en de samenwerking met en tussen organisaties. Van Dalen is blij met de woorden van de wethouders: dat zij hier zijn, samen met al onze medewerkers onderstreept hoe we samen werken aan belangrijke doelen voor de inwoners.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen