Open Tuinen weekend van Hoogeveen, De Wolden en Meppel

Veel kleur en fleur in de tuinen.
Veel kleur en fleur in de tuinen.
Foto:

Ruinen – In het weekend van 6 en 7 juli is er een Open Tuinen Weekend in de gemeenten Meppel, De Wolden en Hoogeveen. In Ruinen doen er liefst 10 tuinen mee. De Open Tuinen worden georganiseerd door Groei en Bloei en alle tuinen zijn gratis te bezoeken. Ze zijn open van 10.30 tot 17.00 uur.

Zeven van de tien tuinen zijn van leden van Bloeiend Ruinen. Deze tuinen zijn onderling heel verschillend, groot en klein en iedere tuin probeert aantrekkelijk te zijn voor vogels en insecten. Die vinden er voedsel,  beschutting en nestgelegenheid. Het is leuk om te kijken hoe ieder daar mee bezig is. Ook in de andere deelnemende tuinen speelt de natuur een grote rol.

In de zomer geven tuinen iedere maand een nieuw beeld en beleving. Welke tuinen doen allemaal mee? Het Tuinatelier ’t Noamdhuussie, Oosterstraat 24, is van Harm en Tina van Echten. Dit is een heel fijne plek in het centrum van Ruinen. Harm Echten is kunstenaar en hij exposeert in zijn tuin.

Royale borders

De tuin Hof van Weelde, Achter de Broeken 4, van Brigitte en Daan doet ook mee. Brigitte Hofman heeft royale borders aangelegd met bomen, struiken en planten in de mooiste combinaties.  Er is veel te zien en te genieten. In een ander deel van de tuin wordt een voedselbos aangelegd en het is boeiend om te zien hoe dat zich ontwikkelt.

De Tuin van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan De Benderse is dit jaar helemaal opnieuw aangelegd door een vaste groep tuinvrijwilligers en is nu mooi in bloei.

De tuinen van leden van Bloeiend Ruinen zijn die van Rijk en Petra, Meppelerweg 11; Harro en Engelien Kraal, Benderse 17; Ruud Kreetz, De Heurinks 48; Dick en Nicole van der Ouw, Hoekstraat 2; Tuin Cereshoeve van Job en Aldi, Leeuwte 26, ingang aan de Postweg; Wil Afman, Oldenhave 16 en Luc en Ypie, Huttenweg 6b.

Veel tuinen in Ruinen zijn één dag open, kijk voor actuele informatie op: www.opentuinencarrouseldrenthe.nl.

Er liggen folders met informatie bij het Wapen van Drenthe en de Luie Tuinman. In Hoogeveen/De Wolden en Meppel zijn veel meer tuinen te bezoeken, bijvoorbeeld de Vlindertuin in Zuidwolde of de Gulle Gaard, Oosteinde 32 in Ruinerwold.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen